MOL va construi un nou sediu central la Budapesta

0
MOL Campus

Grupul MOL a anunțat decizia de a-și muta sediul corporativ până în 2021 în MOL Campus, care va deveni noul sediu central al companiei. Cu o suprafață de 83,000 mp, proiectul va fi realizat de compania londoneză Foster + Partners, unul dintre cele mai renumite birouri de arhitectură din lume.

Proiectul, care include un turn de 120 de metri înălțime, va găzdui circa 2,500 de angajați și va fi amplasat pe malul Dunării, în partea de sud a Budapestei, aproape de clădirea unde se află în prezent sediul central al Grupului. Designul modern reflectă liniile de dezvoltare incluse în Strategia 2030 care poziționează Grupul MOL ca un vector al schimbării în regiunea Europei Centrale și de Est. Totodată, MOL Campus va contribui la redefinirea experienței pe care o au angajații la locul de muncă.

Atingerea obiectivelor incluse în noua strategie pe termen lung, MOL 2030, presupune investiții inteligente atât în ​​infrastructura fizică, cât și în capitalul uman. Astăzi, activitățile MOL din Budapesta se desfășoară în clădiri construite în anii 1970, aflate în cinci cartiere diferite ale orașului.

Noul campus nu numai că va genera sinergii operaționale importante prin relocarea întregului personal din Budapesta, dar va juca un rol esențial în redefinirea experienței de lucru prin crearea unui mediu mult îmbunătățit din punct de vedere tehnologic, care favorizează colaborarea. Acest lucru va fi esențial în atragerea și păstrarea angajaţilor de top, pasionaţi de mobilitate şi de tehnologie.

Spațiul de birouri de 83,000 mp va include un turn de 120 de metri, întregul proiect urmând să fie finalizat în 2021. Noul sediu va fi un spațiu de lucru inspiraţional pentru angajații MOL, dotat cu facilități moderne și tehnologii de vârf, dar și cu un design care ține cont de cele mai noi tendințe din arhitectură.

Biroul Foster + Partners este cunoscut la nivel mondial pentru realizarea unor proiecte precum Apple Park din Cupertino, turnul Gherkin din Londra și sediul central al Commerzbank din Frankfurt. Budapesta va fi al doilea oraș din Europa Centrală și de Est care va găzdui o clădire proiectată de acest birou de arhitectură, alături de Metropolitan Office din Varșovia și Varso Tower, aflat în prezent în construcție. Partenerul din Ungaria al biroului londonez va fi FintaStudio.

În conformitate cu strategia MOL pentru 2030, noul campus va avea cele mai înalte standarde de eficiență energetică și urmărește obținerea calificărilor LEED și BREEAM.

Zsolt Hernádi, președinte şi CEO al Grupului MOL, a declarat: „În strategia noastră pentru 2030 ne-am propus să devenim prima opțiune pentru angajați, iar realizarea acestui proiect, MOL Campus, va contribui la atingerea acestui obiectiv. Prin acest proiect, vom crea cel mai inovator spațiu de lucru din Europa Centrală ceea ce ne va ajuta să atragem viitoarele talente. Intenția noastră este de a construi un sediu fără a face vreun compromis în materie de design sau tehnologie. Lucrăm cu cei mai buni profesioniști și vom folosi materiale de ultimă generație. Va fi o plăcere să realizăm acest proiect. Sunt sigur că prin intermediul MOL Campus, proiect la care colaborăm alături de Foster + Partners și FintaStudio, oglindește perfect ambiția noastră de a transforma Grupul MOL într-una dintre cele mai inovatoare companii din regiune.”

Nigel Dancey, Senior Executive Partner Foster + Partners, a spus: „Acesta va fi un proiect de referință din mai multe motive, nu numai pentru MOL, dar și pentru Budapesta. Avem în fața noastră o provocare unică pentru că trebuie să fim siguri că proiectul răspunde cerințelor de ordin funcțional ale organizației, se ridică la cele mai înalte standarde de sustenabilitate și respectă patrimoniul istoric din care va face parte. Vedem cum mediul de lucru în general se schimbă, urmând o viziune care susține colaborarea, astfel că am îmbinat două clădiri, un turn și un podium, într-o singură structură, legătura fiind înlesnită de elemente naturale. În contextul în care turnul și podiumul devin un singur element, sentimentul de conexiune caracterizează acest proiect, fiecare etaj fiind în legătură cu altul prin intermediul unor grădini.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.